Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



ΥΛΙΚΑ

10 κολοκύθια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
10 κ.σ. ρύζι
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι


ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 

2 αυγά
χυμός από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα
 Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄.
 Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την σάρκα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. 
Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
 Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
 Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά.
 Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾του ύψους τους. 
Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι.
 Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε βαθύ ταψί και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες όρθιες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού.
 Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
 Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.
 Σβήνουμε τη φωτιά.
 Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι
. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απο το ταψί και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου